Четири естествени метода за детоксикация

    Детоксикация на организма – това е начин да се отървете  както от физически, така и от психологически токсини. Но вие не трябва да плащате  много пари за скъпи процедури или лекарствени средства, дори няма да се наложи и специална диета (в този случай, разбира се, ако се храните с естествена  храна). Ако искате да научите как да очистите тялото си с прости техники, тук са представени четири прости и изпитани в практиката методи за детоксикация, които можете да използвате всеки ден, а те отнемат само няколко минути.

    Дишане

    Това е естествен процес и всички ние дишаме. Но знаете ли, че съзнателното дишане може да намали нивата на стрес експоненциално и да доставя по – ефективно жизненоважния кислород до всички клетки на тялото? Когато не следим дъха си,  често използваме само малка част от виталния капацитет на белите дробове. Това повърхностно дишане може да създаде стягане на мускулите и да предизвика стрес и умора. Дълбокото дишане през целия ден отпуска стегнатите мускули и влияе  като мини-медитация. Ако искате да очистите тялото си на съзнателно ниво – това е начинът да го направите.

    Необходимо е да се разбере, че всяка техника на дълбоко, осъзнато и контролирано дишане носи голяма полза. Ако в края на деня чувствате гръдните си мускули напрегнати и стегнати, или ако просто се нуждаете от почивка при изпълнение на рутинни задачи, спрете и се съсредоточете върху дишането си. Поемете дълбоко въздух, и разширявайки гръдния си кош като изпълните с въздух белите си дробове, задръжте дъха си за няколко секунди, а след това издишайте бавно. Представете си как здравословният кислород циркулира през тялото ви и освежава клетките.

    Сухо чистене

    По-непознатият начин за почистване на тялото  е сухото изчистване на кожата, което е друг прост метод за детоксикация, без да губите време и пари. Този метод стимулира лимфната и имунната система, като същевременно подобрява ексфолиацията и подмяна на мъртвите кожни клетки. Всичко, от което се нуждаете, е четка с естествена четина и няколко секунди време. Почистете с   четката сухата кожа, като я движите отдолу нагоре по тялото като следвате притока на кръв към сърцето. Почистете краката, ръцете, корема и гърба.

    Течност

    Най-простият и най-важният метод на детоксикация е консумацията на вода. Телата ни имат нужда от вода, те са съставени от вода, и тази жизненоважна течност отмива  токсините от храносмилателната ни система, както и от всички органи и клетки в тялото. Пиенето на една чаша вода веднага след събуждане е чудесен начин да се измият от тялото  натрупаните токсини през нощта. Но ние не трябва да спираме дотук, а да продължим да пием вода през целия ден, за да поддържаме тялото си  за да продължава да работи ефективно. Ако сте жадни – това означава, че са търпели прекалено дълго. Затова е важно постоянно поддържане на водния баланс в организма за оптимално здраве.

    Трябва  да се отбележи, че качеството на водата е важно, защото  чешмяната вода е пълна с вредни химикали и замърсители. Трябва да си купите собствена система за очистване или  чиста бутилирана вода.

    Потоотделяне

    Един от естествените методи за премахване на токсините от тялото е  потоотделянето. Когато се използва в комбинация с други методи, като например използването на вода с лимонов сок или сокове,  може значително да помогне за детоксикацията на тялото. Упражнения и посещение на суха сауна – са два  прекрасни способа за премахване на токсините от тялото. В допълнение, използването на ниацин (витамин В3) може да бъде една от най-добрите комбинации с този метод. Кожата ви ще се  почиства и това може да предизвика дискомфорт, но ниацинът помага да се унищожат мастните клетки няколко дни след  употреба в малко по- високи дози. Опитайте се да предположите – какво има  в тези мастни клетки? Вярно е, токсини.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *