Средства за подготовка на военни летци отишли за полети на Борисов

    Докато се чуди какво да прави с правителствените „Еърбъс“-и и ги раздава на „който си поиска“, министър-председателят Бойко Борисов очевидно не разчита само на тези самолети, на по-малкия правителствен цивилен „Фалкон“, а и на военната авиация.

    Само през тази година премиерът и негови министри са използвали на два пъти военно-транспортния самолет „Спартан“ и 12 пъти са летели с вертолет „Кугър“, става ясно от документ на Министерството на отбраната, с който Mediapool разполага. От услугите на военната авиация основно се е ползвал премиерът, който има натоварена програма, свързана с инспекции, рязане на ленти и първи копки из цялата страна.

    Според информация на Mediapool самолетът  „Спартан“ е летял два пъти по искане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

    Сметките на Министерството на отбраната показват, че тези полети струват 251 569 лева и са с обща продължителност 50 часа и 55 минути. Разходите, които са отишли непредвидено за транспорт на ВИП-лицата от правителството, са били планирани за осигуряването на бойната подготовка на българските Военновъздушни сили (ВВС).

    Поемането им от страна на МО е довело до недостиг на пари за авиационно гориво и резервни части за летателната техника.

    Военното министерство официално е поискало средствата да бъдат възстановени от правителството, става ясно от документ на ведомството , който МО не пожела да коментира.

    И ОЩЕ от МЕДИАПУЛ>>>

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *