Posted inБез категория

Apple поиска от съда да забрани продажбата и на Galaxy S III

Apple Inc. e завела ново дело на Върховния съд на САЩ срещу Samsung, с който иска  забрана на продажбата в САЩ на четири мобилни устройства, произведени  от южнокорейската компания, включително излезлия през май смартфон Galaxy S III, съобщава  Ройтерс.

Наблюдатели отбелязват, че в резултат на съдебно  решение, постановено  миналата седмица, забраната за продажба в САЩ  се отнася само за по-старите модели на мобилни устройства. Сега искането на Apple е за  напълно нови смартфони.

Американската корпорация   подаде искa си  в същия федерален съд в Сан Хосе, където бе решен и  предишният случай,  изгубен от  Samsung, по който южнокорейската компания ще трябва да плати $ 1,05 милиарда за използването в техните мобилни  устройства на технически характеристики, патентовани  преди това от Apple.

Компаниите водят съдебни дела не само   в САЩ.

По-рано тази седмица, съдът в Токио постанови, че Samsung не нарушава патенти на Apple . Миналата седмица съд в Южна Корея, разглеждайки взаимните претенции между Apple и Samsung, реши , че и двете компании са нарушили патентните закони.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...