Определиха идеалните храни за отлично настроение

    Учените определиха продуктите, които могат да създадат на човек добро настроение и положително възприятие. И така „продукти на щастието“   са шоколад, боровинки, малини, ягоди и чай (черен или зелен), пише АW.

    Авторите на проучването – изследователи от Института по химия на Националния автономен университет на Мексико, са определили храната, която по своя химически състав е много сходна с тези лекарства, които повишават позитивното настроение.

    Естествени съставки по своите свойства са сходни с валпроевата киселина, която е широко използвана в фармацевтични продукти, които подобряват настроението.

    Това откритие е било направено  след проучване на състава на над 1700 вещества. Но именно молекулите, намиращи се в състава на шоколада, горските плодове и такива продукти, включително мастните киселини омега-3, имат положителен ефект върху настроението и емоциите.

    Валпроевата киселина успешно се използва във фармацевтичната индустрия и е предназначена да изглади промени в настроението при пациенти, които страдат от маниакално-депресивно разстройство и други заболявания от подобен характер. А  тези продукти може да станат естествена алтернатива  на лекарствата.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *