Освободиха французойката, удушила осемте си бебета

    Както вече  писахме,  преди две години Франция  бе потресена от жена, която удуши осем свои деца.  Днес стана ясно, че французойката е освободена от затвора, с решение на  съда. Това е съобщил източник в правораздавателната система, цитиран от „Франс прес“.

    Информаторът е заявил, че Доминик Котрез е била освободена без електронна гривна и ще продължи лечението си в психиатрична клиника, което е започнало след задържането й.

    През 2010 година в село в северна Франция са открити тела на новородени деца на жена, която е работила като помощник-медицинска сестра.

    Тя е обвинена в множество убийства, след като признала, че е задушила бебета. Този случай се причислява към един от най-жестоките в новата история на Франция.

    Миналата година Котрез е заявила пред следователите, че нейният баща, който е починал през 2007 година, я е изнасилвал на възраст между 8 и 14 години, както и няколко пъти след като тя се е омъжила.

    Тя се страхувала за децата си. Котрез е заявила, че убила бебетата, защото не е искала докторите да разберат, че са на баща й.

    През октомври миналата година съдиите постановиха, че законът за давността не е изтекъл, макар че експерт заключи, че най-малко седем от осемте бебета са били родени преди повече от 10 години преди да бъдат открити телата.

     

    http://news.ibox.bg/news/id_2066923673

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *