В Ню Йорк пускат система за глобално наблюдение

    Полицейското управление на Ню Йорк обеща следващата седмица да включи глобална система за видео наблюдение, чрез която властите ще могат да идентифицират престъпниците и потенциални терористи, съобщава The Associated Press.

    Предвижда се автоматизираната система не само да бъде в състояние да разпознава лица, но също така и да   определя момента на извършване на престъплението, като незабавно ще уведомява оператора, като му подскаже варианти за решения.

    Видео системата ще бъде интегрирана с бази данни за  статистиката на престъпленията и използването на  правоохранителните правни норми, като наред с други неща, това би позволило да се състави „карта на престъпленията“ и да се оптимизира организацията на патрулната служба с максимална ефективност.

    Трябва да се отбележи, че   полицейското управление на Ню Йорк вече бе критикувано за това, че се опитва да установи наблюдение върху активисти на ислямските общности на града, както и за сътрудничество с ЦРУ.

    Въпреки това, ръководителят на полицията Реймънд Кели казва, че критиката е неоснователна, тъй като от момента на трагедията на 11 септември 2001 г. в града са предотвратени 14 терористични акта.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *