Бойко Борисов: Три години затягахме коланите, време е да вдигнем доходите

    След три години финансова дисциплина и затягане на коланите, е дошло времето правителството да работи за повишаване на доходите и раздвижване на вътрешното потребление. Именно вътрешното потребление ще генерира и икономическия растеж, подкрепян досега единствено от износа. Това казва министър-председателят Бойко Борисов в интервю за седмичника „Капитал“, което ще бъде публикувано в утрешния брой.

    Точно три години след сформирането на кабинета Борисов (правителството положи клетва на 27 юли 2009г. – бел.ред.) премиерът обобщава, че след време ще бъде оценено като изключително успешно и правилно това, което ГЕРБ е направила за България – да поеме управлението с правителство на малцинството, да преведе без коалиция държавата през кризата, да извърши всички непопулярни реформи.

    За повишението на доходите

    Борисов залага на подобреното финансиране за бизнеса чрез различни европейски програми, на съживяването на регионите и повече инвестиции там благодарение на магистралите, на прозрачните правила и премахването на корупцията в обществените поръчки, на стабилността на българските банки.

    „По стабилност в банковата система ние сме номер едно в Европа. Въпросът е как част от тези пари да могат да се раздвижат към бизнеса. Там наистина стои въпросът какъв е типът проекти, в които си заслужава да се инвестира…Даваме там, където виждаме, че хем вътрешното потребление може да спечели от това, хем сме имали силни позиции и сме ги загубили“, казва премиерът и дава пример със зърнопроизводството, зеленчукопроизводството, животновъдството:  „Когато караш стотици километри по магистралата, забележете, че няма нито един квадратен метър необработена земя. Всичко е ниви, ливади пасища…“

    И още: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/27/1875029_boiko_borisov_tri_godini_zatiagahme_kolanite_vreme_e/?ref=rss

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *