Валентин Николов представи пред директора на ФОРАТОМ проекта за нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“

    Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов представи пред директора на Европейския ядрен форум (ФОРАТОМ) Жан-Пол Понселет проекта за изграждане на нова ядрена мощност на площадката на АЕЦ „Козлодуй“. Г-н Понселет бе на посещение в атомната централа, придружаван от координатора за външни отношения на ФОРАТОМ Теллервю Тайпале и изпълнителния секретар на БУЛАТОМ Станислав Георгиев. В рамките на своята визита гостите разговаряха с изпълнителния директор на централата Валентин Николов и с члена на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” Владимир Уручев – депутат в Европейския парламент.

    Както правителството, така и екипът на АЕЦ „Козлодуй“ работят активно за успешната реализация на проекта за изграждане на нова мощност на площадката на централата, подчерта Валентин Николов. По неговите думи, изградената инфраструктура и добре подготвените кадри дават предимство за изграждането на нова ядрена мощност в Козлодуй в сравнение с други места в страната. Г-н Николов запозна гостите и с подготовката на атомната централа за предстоящата в края на годината мисия ОСАРТ, както и с проекта за продължаване на експлоатационния срок на пети и шести енергийни блокове.

    В рамките на визитата си представителите на ФОРАТОМ разгледаха командната и машинната зали на 1000-мегаватовия шести блок на АЕЦ „Козлодуй“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *