Не ползвайте bob

    Преди около 6 месеца с масирана реклама GSM операторът bob подби здраво цените на мобилната телефония. Омагьоса хиляди абонати с оферта за 11 ст на минута към всички телекоми и…никаква месечна такса. И това работеше. Уловката беше само в това, че всяка започната минута разговор се таксуваше също s 11 ст. После се появи Call-Yo и цената беше свалена на 10.8 ст. на минута.

    И така до вчера, когато от bob получавам смс, който ми казва, че ако не платя фактурата до днес, телефонът ще бъде спрян. И го спряха. В условията на договора, пише, че засичането става всеки месец на 3-то число. Да, ама фактурата се появява седмица по-късно! По незнайно какви причини. Така на практика bob оставя на клиентите си около 9-10 дена да си платят сметката. През последните 6 месеца пращаха и смс , с който уведомяваха, че има още 10 дена и после следва прекъсване.

    Другата скрита уловка  беше и в това, че доста често, избирайки някой номер, се оказваше, че съм избрал съвсем друг…Пробвах да сложа картата в друг телефон, ама НЕ. Пак същото! След няколко набирания накрая bob позволяваха да избера нужния ми.

    И още нещо- първоначално включване вървеше заедно с гласова поща. За деактивиране bob ми поискаха смешната сума от близо 5 лева! За какво??? Трябва да се отбележи и това, че за връзка с оператор трябва да се заплатят само някакви си 49 ст…. Познато и по български, а?

    И така до днес, когато bob спряха всякакви обаждания. Явно имат много несъбрани сметки и затова решиха да режат наред, ограничавайки плащането само в рамките на десетина дни. Така, за 11 лева днес загубиха един клиент. Надявам се да не е само един.

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *