Беглика фест 2012г. Фестивалът сред природата с готина музика и workshop-i

    Беглика фест 2012

    Беглика е фестивал, който се провежда на открито сред природата – В Родопите до язовир голям Беглик.

    Беглика фест 2012г. се очертава да бъде нещо супер добро, поне колкото миналогодишният или може би дори още по-добро :)

    Миналата година имаше много, много интересни неща.

    Тази година:

    Беглика фест 17,18,19 Aвгуст 2012

    Харта за устойчиво развитие, Транспорт, място и къмпинг: Програма, изпълнители, workshop-i, хапване и пийване и др: (билети и за доброволци).

    Галерия със снимки – FB. и лична галерия и beglika-free общност във Facebook.

    (Миналата година си изкарах супер добре, имаше много workshop-i, игри, цирк, кино, музика, Оратница направиха голямо шоу и играхме много хора, био и натурални продукти, прекрасна природа и много, много готини хора.

    (Карта на Беглика фест 2011г.)

    (спане край огъня рано сутрин)

     (Карта на къмпинга и мястото 2012г.)

    Програма и изпълнители:

    17 Август

    18 Август

    19 Август

    Каба сцена

    Оркестър 101 Каба-Гайди – Смолян DJ Altais – София DJ Dharba – София
    Balkan Scientist – София BalkanVision & Mashina – Берлин Dub Misiion – Пловдив
    Etnomalia – Варшава Fokatelep – Будапеща Trakia Roots – Пловдив
    DJ Sekond Face – Будапеща Sound Skaters- София
    Стоян Янкулов, Георги Дончев, Роко Захариев
    BICIKL – Белград
    DJ Penny Metal – Лондон Ethno Jam – международен DJ Скил – Пловдив
    Iliana & Rosenquarzexpress – София / Мюнхен DJ Richie Secret – Лондон Offtakt – София
     Макростанция – София
    Аудио-визуален пърформанс

    Chill Station

    DJ Neolithicvox DJ Dancing angel DJ Invoke
    DJ Rosen Pavlov Dj Olaija DJ Zarevo
    DJ Therapist DJ Aurorax DJ Kenan
    DJ Stak

    На близката поляна

    Луо Пиле Луо Пиле Луо Пиле
     Ленд Арт Ленд Арт  Ленд Арт
    … и разни други неща

     На далечната поляна

    Програма на Форум бъдеще  Програма на Форум бъдеще Програма на Форум бъдеще
    Детска градина Детска градина Детска градина
     Програма на Permaship Програма на Permaship Програма на Permaship
    Асосиация за строителство с естествени материали Асосиация за строителство с естествени материали  Асосиация за строителство с естествени материали
     За пчелите и хората За пчелите и хората За пчелите и хората
     Кабинка Кабинка Кабинка
     Български Шевици  Български Шевици   Български Шевици
    Цирк Cumbo Хвърляне на торти
     Fireter Fireter
    Уъркшоп по месене на пълнозърнест хляб с квас  Уъркшоп по месене на пълнозърнест хляб с квас
    Народни игри Народни игри Народни игри
    Дръм Съркъл  Дръм Съркъл Дръм Съркъл
    Йога на смеха  Йога на смеха
     Програма на Магайа
    Ци Гун, Йога
    Програма на Магайа
    Ци Гун, Йога
    Програма на Магайа
    Ци Гун, Йога
    Програма на EZO camp
    Yoga, Astrology, Massage
    Програма на EZO camp
    Yoga, Astrology, Massage
     Програма на EZO camp
    Yoga, Astrology, Massage
     Лайф транс кръг  Лайф транс кръг  Лайф транс кръг
    Работилница за усмивки Работилница за усмивки Работилница за усмивки
    Хамачена градина Хамачена градина Хамачена градина
    Лодки  Лодки Лодки
    Въжена градина Въжена градина  Въжена градина
    … и разни други работи

    101 каба гайди:

    Гайдарският състав „101 каба гайди” е

    създаден през далечната 2004г. в гр. Смолян под ръководството на майстора на гайди Костадин Стефанов Илчев. В състава участват самодейци от различни възрастови групи. Многобройните им успехи са свързани с участия в концерти, фестивали, надсвирвания и събори в страната и чужбина.

    Еtnomalia

    Ярек Адамов е един от най-ярките представители на полската клезмер музика. Неговата група Jarek Adamow Projekt наскоро излезе с нов албум New Polish Klezmer Music, който подобно на другите си спечели прекрасни отзиви.За новия албум самият Ярек казва:“Репертоарът ни включва проекти, вдъхновени от мултикултурната полска фолклорна музика, възникнала на земя, обитавана от поляци, украинци, татари, немци и евреи.Музиката обаче е интерпретирана по уникален и оригинален начин. Ние се опитваме да намерим общия знаменател на всички тези различни култури и да реорганизираме характеристиките на всяка от тях.Не е лесна задача особено като се има предвид голямото разстояние във времето и различната реалност, в които живеем сега. Все пак се надяваме, че ако една среща с легендарното минало е възможна, то тя да изглежда именно така.“KR Sing Out! пише за проекта Етномалия:“Музиката на този полски квартет е и джаз-рок, и клезмер. Мелодиите им определено са вдъхновени от клезмер, но доста от парчетата им съдържат солидна доза джазови импровизации. Несъмнено момчетата забиват добре- кларинетиста Ярек е особено впечатляващ. Препоръчвам този диск на феновете на клезмер, които също харесват и джаз.“

    Fokatelep

    Групата е сформирана през 2007-ма година от част от членовете на две от най-популярните унгарски сайкъделик групи Korai Orom и Colorstar и изключително талантливата вокалистка Аннамария Олах.Първият им едноименен албум ни въвежда в свят от унгарска, българска, френска и индийска етно музика с енергичен рок привкус.Парчето ‘Leave’ е избрано да влезе в CD компилация на мартенския брой от 2010-та на световното музикално списание Songlines, представяща най-доброто от унгарската музика.Новият албум, който излезе през април 2011-та ги приближава още повече до постигане на собствено уникално звучене – world beat founded in rock, смесица между традиционното унгарско „csujogat?” пеене с български фолклор, циганско танго с шансони, латино с афро ритми. Творческият дух е отразен в текстовете, смесица от унгарски, испански и български.Целият албум може да се чуе на www.soundcloud.com/fokatelep/sets/fokadelic.
    SoundSkaters на Беглика ще бъде в състав: Стоян Янкулов(Стунджи), Георги Дончев и Роко Захариев.SoundSkaters е свободна импровизационна група експериментираща със звуци и ритми. За себе си музикантите казват: “Това, което правим е да се оставим да бъдем движени и свирени от Духа. Накрая не ние свирим Музиката, а тя свири нас. Стремежа ни е да се освободим от музикалното си минало, за да изразим настоящия момент възможно най откровенно, обединени чрез общия език отразявящ начина по който възприемаме света и вселената.“

    BalkanVision & Mashina

    След разпадането на Balkantronika DJ Datax и Balkan Mashina изпитват необходимост да да реализират своето разбиране за електронна балканска музика. Така възниква проекта „BalkanVision“. Двамата работят и сътрудничат в продължение на няколко години, развиват идеи, продуцират и изнасят представления на живо. През 2012г. DJ Datax и Balkan Mashina планират няколко нови проекта. В началото на април е и първата им съвместна работа с могъщата Skazka Orchestra: “More – The Remixes”.Звученето на BalkanVision е иновативна комбинация от електронни елементи и традиционни балкански звуци.Стилът на Balkan Mashina недвусмислено е Електро, със световни и балкански елементи. Той най-често използва аналогови синтезатори и с траковете си ни докосва до 80-те години.Datax не би желал да бъде ограничен от определен стил, той иска да използва възможностите на електронната музика, такива каквито са. В своята продукция той обича да смесва балканското звучене с Дъбстеп, Дръм-енд-бейс, Електо и Тек Хаус.
     BICIKL BICIKL е свободна импровизация, колектив от Белград, Сърбия. Групата е сформирана през 2008 г. от литовски имигранти с идеята да събере хора, които уважават старите езически традиции.Техните изпълнения са ритуали с елементи на примитивен театър и музикална смесица от традиционна народна музика и съвременни прогресивни жанрове като краутрок или психеделия.
    Работата на принципа отворен код (open source) на свободната импровизация, където никой не е задължителен и всеки е добре дошъл, води до факта, че групата променя line-up-а си за всяко представление.BICIKL провеждат повече от 20 представления из Сърбия и сътрудничат с много артисти като Дарио Елиа (Италия), Владимир Чаб (Чехия), Neuroleptic Trio (Сърбия), Polyklinik (Унгария), Bagnolessa (Италия) и др.

     

    И много, много, много други изпълнители на fest.beglika.org

    ………………………..

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *