ВМРО: Не политизирайте, оздравете службите за сигурност!

    ВМРО призовава терористичният акт в Бургас да не се политизира. Нека бъде постигнат напредък в разследването и установяването на обстоятелствата и тогава да се правят политически оценки, и да се потърси ясно отговорност, е позицията на партията.

    Според ВМРО, основната причина да се случват подобни актове на българска територия е системното разграждане на българските служби за сигурност. Разузнаването и контраразузнаването, дипломатическите ни мисии и всички звена, отговарящи за сигурността години наред бяха подложени на политически експерименти. Затова сега политиката трябва да стои по-далеч от темите за сигурността.

    ВМРО изрази съболезнования към народа на Израел в писмо до посолството на държавата. Съболезнователното писмо е подписано от Красимир Каракачанов и в него се припомня, че това не е първото изпитание, което двата ни народа преживяват заедно.

    В същото време, партията следи с безпокойство официалните изказвания на високопоставени държавни представители на Израел, че съществува връзка между Иран и случилото се в Бургас и че предстои отговор.

    Според ВМРО, след такива изказвания висшите държавници у нас са длъжни отговорно да гарантират спокойствие и сигурност за България и българите по света при разрастване на конфронтацията или евентуален конфликт.

    Още преди посещенията на държавния секретар на САЩ Хилъри Клинтън и на шефа на ЦРУ Дейвид Петреъс ВМРО предупреди, че съществува вероятност България в една или друга степен да бъде въвлечена в евентуална операция срещу Иран.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *