Починал от рак американец направи истинска сензация с некролога си

    Трогателният некролог на  Вал Патерсън се превърна в събитие в американския щат Юта: сайтът на погребалното  бюро, където е публикуван текста не успя да се справи с наплива на посетителите и  местният вестник „Солт Лейк Трибюн“ реши да отпечата последното послание на  починалия.

    В собствения си некролог мъж признава, че той никога не е получавал научно звание, откраднал е сейф от хотел, замърсил е гейзер много други грехове. Вал Патерсън нарича погребението си празник на живота и съветва: „Ако искате да живее вечно, продължавайте да дишате както аз.“

    Вал Патерсън  починал на 10-ти юли от рак на гърлото. В некролога, написан от самия него, той споделя, че е „трябвало да каже.“ Например  той никога не е получавал  научна степен, въпреки че има истинска диплома, която  е представял на работодателите. „Нямах дори висше образование“ – признава Патерсън, обяснявайки, че  служител на университета  поставил неговите документи в грешна купчина и след 2 седмици по пощата дошла  дипломата му.

    „Извинявам се на всички производители на електротехника, при които съм работил, но все признайте, че всички мои проекти са работили добре, и те са добре направени, а ви разсмивах смее по време на работа“, – пише  починалият.

    Както е посочено в некролога за опит да излъже охраната на Патерсън му било забранено да посещава Дисниленд. Замърсил с камъни гейзер, който след това бил изчистен, а  преди 30 години откраднал сейф от хотел.

    „Всичко това правих само за смях“ – такова е мотото на некролога на автора. Той е бил изобретател и вярва, че  всички, което могат да се счупи,  може да се поправи. Той изглежда е направил  всичко, което искал да направи: посетил е местата, където е искал да отиде, работил там, където желаел, научил се на това, което е  мечтал, ял това, което искал.

    Неговия некролог предизвиква усмивка и вдъхновява читателите да живеят пълноценен живот, ако се съди по събраните коментари. Почти във всеки коментар хората благодарят на Патерсън. Вдовицата на изобретателя обяснява пред The Telegraph: „Той искаше да направи образец, как да бъдат написани некролозите.“

    Вал Патерсън живял пълноценен живот благодарение на жена си, „очарователната Мери Джейн“, пише той в  некролога си. Патерсън се нарича крадец, но не заради кражба в хотела, а заради жена си. „Обрах любимата си  Мери Джейн с едно или две десетилетия, в които бихме могли да остареем и да се смеем заедно над хиляди прости неща, които харесвахме, запълвайки живота си с щастливи моменти“ – оплаква се  починалият.

    В предпоследния абзац на своята бележка, Патерсън благодари на читателите за това, че са чели толкова много, и  ги кани на празника на живота, който семейството му организира вместо погребението му.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *