Учени превърнаха червеното вино в тъкан

    Учени от Университета на Западна Австралия са  намерили начин да  превръщат червеното  вино в  тъкан, подобна на памучната, от която може да се прави облекло.

    Необичайната тъкан учените получили, добавяйки  в червеното вино особената бактерия Acetobacter, която променя качествата на течностите. На повърхността на виното се образува подобен на гъба слой, който учените събирали и нанасяли върху манекен. Изсъхвайки  веществото се превръща в тъкан.

    „Този проект ще преобрази производството на тъкани. Идеята е, че чрез комбиниране на изкуството със знанието и добавяне на малко изобретателност, да се създаде специално ферментирало облекло, което може да приема всяка форма без нито един шев „- казва участникът в експеримента Хари Кес.

    Авторите на идеята смятат, че с течение на времето производството на уникалната тъкан  ще стане масово, но в момента тази технология е все още в процес на разработка.

    Източник: Oddity Central.

    Бел.ред. Да се правят дрехи от вино е оправдано, само ако тази тъкан може да се консумира и да има същия ефект, като напитката. Иначе е кощунство.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *