Posted inБез категория

Вино от домати произвежда в Канада белгийски касапин

Вино от домати ? Възможно ли е това? Бившият касапин Паскал Мише се премества в Канада от Белгия. Тук той  намира    новото си призвание – вече 3 години  прави и продава вино, произведено от … домати.

Според Мише за година  той продава 34 хиляди бутилки доматен алкохол. Бившият месар го приготвя по семейна рецепта от прадядо му. Доматите в производствения процес минават същите етапи като лозата смачкване, ферментация и пресоване.

Мише произвежда два вида вино: сухо и  кадифено, достойни   за сравнение със сладките Пино де Шарант. Но за „доматения винопроизводител“ има  малка правна закачка – за да може неговата напитка да бъде продадена като вино, той трябва да докаже на властите, че доматите са плод (въпреки че според ботаниката,  доматите наистина са вид плодове).

Производството на доматено вино трае около 9 месеца. Следва да се отбележи, че получената напитка  с алкохолно съдържание 18%, по нищо не подсказва,  че е правена от домати, и изглежда като прозрачно бяло вино.

Сега вино от домати  може да да бъде закупено само в няколко магазина в  Квебек и Манитоба, но Мише възнамерява да го  продаде в САЩ, Франция, Германия, Люксембург и Холандия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *