Posted inБез категория

Жена може да е починала от прекомерна употреба на Coca-Cola

Прекомерната употреба на безалкохолната газирана напитка Coca-Cola може да е причинила смъртта на 30-годишната Наташа   Харис от Нова Зеландия, смятат лекари, съобщава Sky News.
Харис, която  оставила осем деца,   починала през 2010 г. от сърдечен удар. Според доклада от миналата седмица на патологoaнатома, причината за инфаркта може да е хипокалиемия,  дължаща се на прекомерна консумация на безалкохолни напитки и липсата на хранителни вещества в храната на починалата. В допълнение, специалистите са установили много високо съдържание на кофеин у жената.

Роднини на починалата твърдят, че за ден  Харис можела да изпие около 10 литра  Coca-Cola.

Нездравословното пристрастяване към напитката   не предизвикало загриженост сред членовете на семейството на жената.

„Ние не можехме да си представим, че това може да доведе до риск за здравето и, това е само една безалкохолна напитка, а на етикета няма предупреждение за възможните опасности за здравето“ , обяснява свекърът на Харис.

Представители на Coca-Cola  от своя страна отричат, че причината за смъртта може да бъде използването от страна на Харис на техния  продукт. В доклада на патолога не се уточнява какъв именно продукт  е довел  до излишък на кофеин в организма на Харис…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *