Източник от Техеран твърди, че войната започва през май

    Войната в Иран не е далеч, но това ще се комбинира с „цветна революция“, която вече се подготвя и е в разгара си. Това е съобщил  източник в Техеран, който е „журналист с връзки“ и изпълнява“ някои поръчки за мултинационална консултантска кампания“,  пише на страницата си във Facebook известният  украински  политически анализатор Виталий Кулик.Той  пише още, че в Иран вече се плетат интриги на „три нива.“ Първо, според експерта от Киев, е намерението на иранския духовен лидер аятолах Хаменей да отстрани досегашния президент Махмуд Ахмадинеджад.

    Второ – това е „собствената игра“ на иранските генерали, в контекста на подготовката за масови протести през май, в северната част на Иран  може да се въведе военно положение. Трето –   точкови бомбардировки по обекти в Иран, също през май.

    Разчетите на  американците са, че Техеран ще покаже неспособност да реагира адекватно, ще възникне  политическа криза, която ще доведе до революция. Според Виталий Кулик,   източникът му  в Техеран е заявил, че от иранската столица масово се изнасят чуждестранните бизнесмени, най-вече европейците.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *