Свръхфутуристичен проект за катедрала – Cathedral of Our Lady of the Angels

    Футуристичнатa концепция за дизайн на катедралата Cathedral of Our Lady of the Angels е на архитекти от Xiaofeng Мей Xiaotian Gао.

    Проектът, който цели да придаде на църквата от ново поколение,   свръхестествен  дух  на модерната прогресивна гледна точка за света,  се основава на деконструкцията на стереотипите и използването на бионични принципи на строителството.

    Идеята за формата и текстурата на структурата е  вдъхновена от тялото на рибата – кости, хриле   …  Въз основа на този образ се формира   някаква ултрамодерна, сложна и изтънчена символична композиция, предназначена да одухотворява и вдъхновява.

    Естествената природа, логика и анализ са водили авторите на проекта през всички етапи на интелектуалното създаване на тази футуристична сграда. Тя транслира първоначалното намерение на биониката и модерна архитектурна естетика, която се стреми към природата, тъй като тя се явява сложна биологична интерпретация на синтетичните организми.

    Според авторите на уникалния проект,  във всяка област, и особено в областта на архитектурата, теорията винаги далеч надхвърля обхвата на практиката, като предпоставка да се актуализира  и развива.

    Защото дори и най-утопичната архитектура на бъдещите градове, нарисувана от въображението гениите на миналото,  с успех се  реализира  в настоящето. Тази революционна катедрала е проектирана да се бори с тоталитарните тенденции, модели и стереотипи, като  фокусира вниманието на зрителя към близостта до природата и духа на либерализма.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *