Комисията за защита на конкуренцията умишлено бави доклада за пазара на горива

    Комисията за защита на конкуренцията умишлено бави доклада за пазара на горива. Това заявиха от Синята коалиция на брифинг в НС. За пореден път председателят на антимонополната комисия Петко Николов бави очаквания доклад за проверка на картелно споразумение при търговията с горива, заяви Мартин Димитров.

    Той припомни, че проверката за картел е започнала още през лятото. От тогава горивата поскъпнаха осезаемо, а цялото общество разбра, че комисията на г-н Николов се занимава с академична дейност, подчерта синият лидер.

    По думите му днес КЗК е трябвало да представи доклада си за цените на горивата пред парламентарната комисия по икономическа политика. КЗК обаче все още не е приела този доклад и затова в края на вчерашния ден парламентарната комисия е решила да отложи изслушването на Петко Николов.

    Все повече става ясно, че тази комисия не работи за българските граждани, а в полза на монополите и картелите, категорични са от Синята коалиция. Мълчанието на правителството е заразно и обхвана антимонополната комисия, подчерта Мартин Димитров.

    http://news.ibox.bg/news/id_799608047

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *