Американски политик удари с Божието Слово глобалното затопляне

    Голям обществен интерес предизвика изказване  на сенатора от Републиканската партия на САЩ Джеймс Inhofe   в едно   християнско риалити шоу.  Inhofe представлява в Сената   интересите на   вярващите американци и е яростен противник на науката за климата. Той е автор на нашумялата книга, наречена „Как заговорът за глобалното затопляне заплашва нашето бъдеще“.Преди няколко дни, обръщайки се към  християнската младеж, сенатор Inhofe отново рязко разкритикува привържениците на глобалното затопляне,  подкрепяйки  думите си със стих 8:22  от  Битие : „22 Докато съществува земята, сеитба и жетва, студ и горещина, лято и зима, ден и нощ няма да престанат.“

    Inhofe казва, че Бог съществува  и следователно на хората са прекалено арогантни за да вярват, че   са в състояние да променят условията на планетата, създадени от Бог. Inhofe счита за възмутителни  плановете на  хората за борба с  измененията на климата, тъй като по негово мнение, това е част от Божия промисъл. Противниците на сенатора  веднага отговориха с думите, че вярата на Inhofe в  Бог  не трябва да отрича науката за климата.

    Според противниците му изменението на климата е обективна реалност, а в Свещеното Писание не се казва нищо, което  да го подкрепя или отхвърля.

    Ако на изборите през 2012 г.  републиканците получат мнозинство в Сената, Джеймс Inhofe ще стане председател на комитета на Сената по околна среда.

    Противниците на сенатора считат, че човек, изобличаващ всички точни науките чрез Библията, не трябва да заема такъв важен пост. Те се опасяват, че интерпретациите  на крайно десния сенатор ще засилят враждебността на някои части от обществото във връзка с важния въпрос за глобалното затопляне.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *