Уитни Хюстън умряла почти в нищета

    Преди смъртта си  певицата останала почти без пукната пара. Известната певица е пропиляла 100 милиона и през последните месеци от живота си е била принудена да заема пари от приятели   дори и за ежедневни нужди. Това още през януари е  съобщил източник от кръгове, близки до звездата. Според него, ако не е била тази помощ от приятелите и, актрисата би се оказала на улицата. В последно време Хюстън е искала по $ 100 от един или друг колега. Според Radaronline.com, най-често е търсила помощ от певицата Бионсе.За всичко е виновна наркоманията и: 48-годишната звезда   само през 2011 г. няколко пъти е била на лечение в болниците. През ноември миналата година  лекарите съобщиха, че звездата е  здрава и може да се появи пред публика. От певицата, обаче, се изисквало да се съобрази с едно условие: да носи специален сензор, който да показва дали звездата употребява алкохол или наркотици. Хюстън се съгласила и на тези жертви, и по време на снимките на филма „Glitter“ се клела на папараците: тя е отказала алкохола веднъж и завинаги, но се оказва, че това не е вярно.

    В последно време е живяла от аванса, платен и от нейната звукозаписна компания, Arista, тя е подпомагала финансово Хюстън, когато е била в наркоклиника. В същото време албумът не е дори и започнат, но фирмата останала приятел на певицата, продължавайки да и помага, дори и в най-трудните времена. Струва си да се отбележи, че представителите на певицата отричат  нейното бедствено положение.

    През 2001 Хюстън сключи една от най-големите сделки в историята на музикалната индустрия. Певицата  подписа  договор с Ариста / BMG за запис на шест албума и спечели над 100 млн. долара.

    След развода си с певеца Боби Браун, Уитни остана  без дом. Бившият съпруг, с когото певицата  живее  заедно в продължение на 14 години, и отнема луксозното имение в Бевърли Хилс. Този развод е посочен като една от възможните причини защо Хюстън не може да си стъпи на краката и веднъж завинаги да откаже наркотиците. След развода певицата казва, че през всичките 14 години Боби редовно я е биел (през 2003 г. той дори е бил арестуван за побой над съпругата си), а Браун обвини бившата си съпруга, че тя го е карала да ползва силни  наркотици. След такава тежка раздяла Хюстън вече няма свой дом, а просто се скита по хотелите. Последните си дни тя прекарва в хотелска стая в Лос Анджелис.

    Може би певицата не е била предприемчива, както  например, някои компании, които решиха  да спечелят допълнително пари от нейната смърт. Феновете на Хюстън   шокирани, когато  видяха, че Apple вдигна цената на албума Ultimate Collection, публикуван през 2007 г.,   качен на  iTunes. Преди това изтеглянето   струваше $ 4.7, но веднага след като се разбра за смъртта на Хюстън, цената на албума скочи  почти три пъти – до 12.6 долара, и това  само за няколко часа. Трябва да се отбележи, че и другите албуми на изпълнителката, достъпни за сваляне в онлайн магазина на Apple, вдигнаха цените си значително. Сега феновете на певицата обвиняват корпорацията, че „използва трагедията за печалба.“

    Въпреки  неоправдано високите цени за албумите, два от тях с най-добрите хитове (Greatest Hits) на Хюстън бързо станаха най-продаваните в iTunes: на първия сa записани най-известните балади на певицата, а на втория –  известните и  танцови песни, ремикси  и  американският национален химн, изпълнен от Хюстън.

    Същият   Greatest Hits  е най-продавания албум на интернет страницата на Amazon.com, където цената му е 14,99 долара.

    Историята на Уитни доста напомня тази на Майкъл Джексън, който със смъртта си направи доста компании много богати.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *