Монти: Никакви държавни приеми, подаръците да се връщат

    Министър-председателят на Италия  Марио Монти наложи допълнителни мерки за икономии, съобщава  Алесандра Araki в статия, публикувана във вестник Corriere Della Sera. „Никакви подаръци по-скъпи от 150 евро. Никакви  срещи, годишнини, или официални откривания. Представителните разходи са сведени до минимум. Празнувания са възможни само в изключителни случаи и само в събота. И, разбира се, лична „абсолютна скромност.“

    Премиерът Марио Монти  направи промени в етичния кодекс и изпрати писма, адресирани до всички ръководители и служители в правителството, кабинета на  министър-председателя, Министерството на икономиката, данъчните агенции,  Финансовата гвардия,  държавните монополи, ВУЗ по  икономика  и финанси. Лозунгът е: „Строги икономии, „- се казва публикацията.

    „Строгата икономия ще се отрази и в сферата на отбраната. Става дума за отказа да се закупят  изтребителите F35  на стойност 15 милиарда евро. Но строгостта е не само да се намаляват разходите.  Това е и етика, както се казва  в писмо на Монти..

    “ Не могат да се приемат подаръци, чиято стойност надхвърля 150 евро, „- е написано черно на бяло. Следва и  обяснение: най-скъпите подаръци трябва да се връщат, получени подаръци или паричните подаръци не трябва да компрометират и  трябва да бъдат такива, че да не може да се тълкуват като начин за получаване на изгода „, – пише авторът.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *