Основен проблем за Финландия е бедността

Отиващият си президент на Финландия Таря Халонен откри кампания за набиране на средства „Обща отговорност“. Халонен, заяви в изказването си, че въпреки увеличението на общите стандарти на живот, бедността отново се е превърнала в проблем в   страната.

Според Халонен, за бедността на населението свидетелстват опашките за хляб, съобщава YLE. Президентът Халонен заяви, че увеличението на тежестта на дълга , кризата на еврото и несигурните перспективи за бъдещето остават в сянката на проблемите на икономическите трудности на хората.Според Халонен, дълговете на гражданите са станали рекордно високи, така че много хора имат нужда от така нареченото социално  кредитиране. С помощта на малки социални заеми, страната ще се опита да предотврати социалното увеличение на дълговете.

Малките заеми с ниски лихви са  предназначени за  гражданите с малки доходи, които не могат да получат кредит от банките.

Във Финландия днес е вторият тур на президентските избори. Гражданите  избират между бившия председател на парламента, бивш министър на правосъдието и  представител на консервативната коалиционна партия  Саули Ниинисте и председателя на „Съюза на зелените“ Пекко Хайвисто.

Трябва да се отбележи, че постът на президент на републиката до голяма степен е церемониален.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *