Създадоха филм, чиито сюжет и събития се променят при всяко гледане

    Група кинематографисти – експериментатори заснеха необикновен филм, в който сюжетът и събитията при всяко гледане се генерират по нов начин. Експерименталният филм, заснет от Ева Съсман и групата  режисьори Rufus Corporation, е получил названието whiteonwhite: algorithmicnoir. Сюжетът на филма се генерира от специално програмиран компютър, който създателите на филма наричат „интуитивна машина“.

    Така от три хиляди кратки клипа, 80 аудиопътеки и 150  музикални теми,  програмата, която се ръководи от определени ключови думи, в реално време компилира сюжет, който никога не се повтаря два пъти.

    Историята се върти около наблюденията на главния герой, геофизик на име Холц, който е заседнал в града и управлява корпорацията  New Method Oil Well Cementing Company.

    Визуалната гама се допълва и се свързва чрез озвучаването – телефонни разговори, откъслеци от разговори между г-н Холц, неговия работодател и мистериозна жена, позната просто като „Диспечер“.

    Постепенно става ясно, че главният герой ръководи мегаполиса и завода, където работи, а той на свой ред се контролира от  компютъра на създателите на  филма.

    Сега творците на този иновативен филм  са ангажирани с активното рекламиране на своето произведение, представяйки го на такива фестивали като Sundance Film Festival, Берлинале.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *