Кризата в Европа: Фалитът се очаква през март

    Гледайки как S & P се забавлява с рейтингите на  водещите европейски страни, Fitch реши да не изостане. Вярно е, че „локомотивите“ на   ЕС агенцията не посмя да пипне, но подкрепи увереността на колегите си, че скоро Гърция я очаква неминуем фалит.

    Тя няма да успее да изплати дълга си в размер на ? 14,4 млрд., който трябва да погаси на 20 март, предположи изпълнителният директор на подразделението на  Fitch по суверенни и наднационални рейтинги на Европа, Близкия Изток и Африка, Едуард Паркър във вторник по време на конференция в Стокхолм.

    Впрочем фалитът  на Гърция се очаква  толкова дълго, че по което и време   да се случи, пазарите вероятно няма да бъдат изненадани от това. Гърция е  в несъстоятелност, тя е неплатежоспособна, и най-печалното събитие, вероятността на което се обсъжда  в продължение на най-малко шест месеца, няма да бъде избегнато, казва представителят на Fitch. Най-лошият случай в тази ситуация ще стане неконтролируемият фалит, но Паркър се съмнява в реализацията на такъв негативен сценарий.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *