Posted inБез категория

Приют за инвалидизирани животни бедства

Животните в приют „Приятели на четири крака“ бедстват и се нуждаят oт спешна помощ. Сдружението с нестопанска цел е създател на първия в България център за животни, пострадали от човешко насилие, който се намира в село Орешак, Варненско.

В него през годините са спасени всякакви животни с вродени недъзи, малтретирани, ранени, осакатени и измъчвани. За да им се помага обаче, от сдружението разчитат на съдействие от други хора и организации.

Ако искате да помогнете на приюта, може да ги откриете чрез страницата им във фейсбук.

Животните спешно се нуждаят от храна, защото доста от тях не могат да оцелеят без ежедневна човешка помощ, понеже са инвалидизирани, посочват от „Приятели на четири крака.“

В приюта живеят заедно сляпа овца, кучета без крайници, ранени магарета, коне и други четириноги. От приюта подчертават, че не са конкретно нужни пари. Необходими са храна за кучета, може да не са само гранули, но всичко, което кучетата могат да ядат, както и фураж, сено, люцерна и изобщо храна за копитни животни.

В последните дни положението се влошава крайно и животните започват да се хранят все по-рядко.

Няма храна, работещите в приюта нямат и средства за купуването й, защото вече са взимани заеми за изхранване на животните. Прогнозата за  времето също никак не е оптимистична. Преди две години приютът е останал изолиран от света за цял месец заради снеговалежи.

От „Приятели на четири крака“ са притеснени, че нямат абсолютно никаква готовност да посрещнат предизвикателствата на зимата.

В приюта животните се срещат с деца и възпитават любов към тях. Чрез драматичната съдба на всяко едно от животните се учат на съчувствие и милосърдие, като по този начин организаторите се надяват да ги предпазят от жестокостта и насилието на нашия свят.

http://news.ibox.bg/news/id_465610754

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *