Китай: САЩ не искат да платят дълговете си и провокират Световна кредитна война

    Китай, който не е доволен от  „качеството“ на храната, с  която  храни нещастниците „голямата тройка“ (S&P, Moody и Fitch – с чиито препоръки вече  фалираха куп нещастници по време на първата суперкризисна вълна) ,  през 2010 г. създаде своя собствена рейтингова агенция Danong, която  от време на време подава на публиката по-реалистична картина.

    САЩ, разбира се, внимателно   се преструва, че тази агенция и нейните анализи не съществуват.  В неотдавнашен доклад за кредитните рискове през 2011 г., Danong написа:

    Програмата QE2,  стартирана в САЩ няма да може да поднови слабото търсене на потребителите в краткосрочен план. Всъщност  тази програма само може да намали лихвените плащания по облигации на САЩ и косвено, да отстрани някои пречки за устойчиво възстановяване.

    Но в същото време декларираният обем от 600 милиона няма да може  да се справи с определените задачи  и поради това е малко вероятно САЩ да  промени своята парична политика през 2011 година.

    Дългосрочното изпълнението на тези новаторски мерки ще доведе до ескалация на  световна кредитна война и   ще доведе до значителни загуби за всички участници в глобалната система за отпускане на заеми.

    С поведението си, с което  САЩ не отчита законните интереси на чуждестранните кредитори, показва   рязко намаляване на желанието на страната да плати дълга си.

    Ударът, който нанесе „горещият доларов  капитал“ по развиващите се икономики, превърна  излишъка от доларов  капитал в разрушителен фактор за здравословното икономическо развитие на различни страни.

    Други страни, с цел да   избегнат неочаквани загуби, ще търсят промени в международното кредитиране и глобалната кредитна война, без съмнение, ще се превърне в повратна точка в реформата на системата през 2011 година.

    Оригинал на  отчета – Danong http://www.dagongcredit.com/dagongweb/uf/dagong2011_Nationalcreditriskprospect.pdf

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *