Теза : Взривът на "Домодедово" е предизвикан от корпоративни интереси

    Очевидно е, че властите са готови да кажат името на извършителя на терористичния акт в „Домодедово“. Вече е обявен   руският уахабит Раздобудко, който е идеален  от гледна точка на властта терорист. От една страна, последовател на радикалния ислям, което вписва Русия в международната коалиция за борба срещу екстремистите от този вид. От друга страна, той е етнически руснак по произход, което не позволява да се обвиняват за терористичния акт кавказците  и според Кремъл, не води до разпалване на етническа омраза в самата Русия. Това означава, че самите руски ислямистите убиват руснаците. Това е и мотото на разследването на Кремъл.

    Въпреки това, тази версия предизвиква сериозно съмнение заради факта, че Раздобудко не е бил виждан жив от октомври миналата година, а в допълнение, първите данни на разследването до този момент, не казват много. Както си спомняте, не много отдавна дори не можеше  да се установи пола на терориста, а сега следствието твърди, че вече знае неговото име, фамилия и други данни.

    Като цяло, струва ми се,    Кремъл и следствието поддържат  пвдварително определен отговорът, че за това са виновни руските  ислямисти.  Но лично аз не вярвам на тази версия. Аз наблюдавам поведението на различни хора, които участват в събитията около летището, включително и президента Медведев  и съм  по-склонен да мисля, че класическа терористична атака не е имало и кървавите събития в „Домодедово“ са следствие от корпоративен конфликт около летището.

    Целта на терористичния акт е дискредитиране на „Домодедово“. През последните години   летището е било въвлечено  в няколко корпоративни  конфликти, един от тях е конфликътът  с Мастер банк, която в продължение на години обслужва „Домодедово“, но миналата година банката и нейният  клиент  се скарват.

    Друг скрит конфликт е свързан  с възможност за преминаване на „Аерофлот“ от Шереметиево в Домодедово. Което говори за конкуренция в рамките на московския авиационен възел. В допълнение, притежателят на Домодедово Дмитрий Мейсън, главен изпълнителен директор на  East Line,  по принцип се смята за много конфликтен, той има много врагове и аз не изключвам, че експлозията е свързана именно с конкуренцията.

    http://www.lentacom.ru/comments/12486.html

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *