Долу ръцете от българите мюсюлмани в Гоце Делчевско

    ВМРО категорично се противопоставя на опитите на представители на ДПС в Гоце Делчевския регион да сеят ново разделение по религиозен признак сред българското население. Повод за поредната тяхна провокация става дебатът около реставрацията на джамията „Караджа паша“, намираща се на улица „Полковник Дрангов“, в центъра на град Гоце Делчев.

    Известно е, че тази джамия е построена върху основите на разрушена при османското нашествие църква. Сега емисари на ДПС обикалят сред местното население с призива да се притиска местната власт джамията да бъде реставрирана с пари на Националния институт на паметниците на културата и да бъде отворена за религиозни служби.

    От месеци ДПС непрекъснато и недопустимо се меси в религиозните дела на мюсюлманското вероизроведание в България, като се опитва да раздели българите по религиозен признак. Представители на ДПС пробваха да блокират избора за главен мюфтия, посредством свои народни представители. Именно ДПС стои и в основата на сегашното брожение срещу Главното мюфтийство.

    ДПС от години провокира българското общество, като превръща паметници на културата в действащи мюсюлмански храмове – като например този в Стара Загора. Религията е въпрос на личен избор и семейна традиция, която по никакъв начин не трябва да разделя или противопоставя българското общество.

    24 януари 2011

    web: http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *