Началото на края за Facebook ?

    В голяма степен последните инвестиции във Facebook от Goldman Sachs в размер на $ 500 млн. е решение,   увеличаващо общата стойност на компанията до $ 50 млрд. и може да се разглежда като положително развитие, един вид вот на доверие на влиянието на приложения, които обхващат различни поколения, национален произход, пол и т.н. . т.н.

    Финансовият шум около сайта започна  след като броят на потребителите му надвиши 600 милиона регистрации, по данни на Bloomberg, позовавайки се на 100 страничен суперсекретен документ,  циркулиращ сред инвеститорите на Goldman Sachs. Статистиката според  Socialbakers.com също показва   600 милионна отметка, която дружеството е достигналo 6 месеца след 500 милионния си потребител. САЩ с 20,7 милиона потребители са лидер в това отношение.

    The Wall Street Journal пише също, че има признаци, че Facebook ще бъде пуснат  на свободния пазар през април 2012 година.

    Но около всеки оптимистичен поглед върху Facebook, има и апокалиптични скептици , които смятат, че тези инвестиции от „Голдман Сакс“ са най-доброто, което Facebook може да постигне  и това е началото на края.

    Във видео  на MSNBC- TV, «медийният теоретик и автор Дъглас Рукоф сравнява този ключов момент с историята на сливането AOL / Time Warner, и както   всички свръхраздути проекти, проектът на  Марк Зукерберг може да върви към края си, въпреки твърденията, че „той е твърде гениален за да позволи Facebook да умре.“

    В крайна сметка, казва Rushkov, това е просто „приложение на социалната мрежа“, нещо като „социална компания“, като нощен клуб, и като как виждате това дружество  в дългосрочен план?

    Дали компанията бъде сполетяна от съдбата на Friendster или MySpace?

    Източник

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *