Борисов иска вот на доверие oт НС

    Премиерът Бойко Борисов ще предложи   на правителството да поиска вот на доверие от парламента. Това стана ясно от прессъобщение на ГЕРБ, изпратено след заседанието на Изпълнителната комисия на партията тази вечер.

    Борисов ще иска доверие за цялостната политика на правителството. Намерението му е било подкрепено единодушно от политическото ръководство на ГЕРБ.

    Желанието на премиера идва на фона на заявките на БСП, че започват консултации с другите партии в парламента за вот на недоверие на правителството, заради скандалите с подслушването и изтеклите разговори.

    Досега само Филип Димитров е искал вот на доверие на воденото от него първо демократично правителство след промените през 1989 г. Опитът завърши неуспешно за СДС и правителството падна.

    Кабинетът „Борисов“ преживя досега един вот на недоверие заради политиката в сферата на здравеопазването през октомври 2010 г.

    За да получи вот на доверие, правителството има нужда от подкрепата на 121 депутати. ГЕРБ си осигурява такова мнозинство с гласовете на народните представители от „Атака“, които продължават да подкрепят безусловно Борисов.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/18/1027243_premierut_shte_poiska_vot_na_doverie_ot_parlamenta/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *