Последният руски император Николай II бил разстрелян без знанието на Ленин

Руското следствие прекрати наказателното разследване за убийството на императорското  семейство Романови, което е образувано през 1993 година. Това  съобщава utro.ru.

Според адвокатa, представляващ интересите на главата на Руския императорски двор Герман Лукиянов, следователят Владимир Соловьов е потвърдил, че на 14 януари е подписал указ за прекратяване  на наказателното дело. Но крадено от 30думи нито той, нито неговата довереница не знаят на какво основание делото е закрито.

Лукиянов каза, че сега   Великата княгиня Мария Владимировна възнамерява да се обърне писмено към Следствения комитет на Русия и кабинета на главния прокурор, за да получи копие   по делото. „Само след като прочете решението, Великата херцогиня крадено от 30думи ще направи свое  заключение  и ще вземе решение“, – каза адвокатът.

Миналото лято  Соловьов заяви, че следствието счита, че последния т руски император Николай II и неговото семейство са били екзекутирани според решение на Уралския съвет, без знанието на висшето съветското ръководство – Владимир Ленин и Яков Свердлов.

„Ние нямаме крадено от 30думи нито един документ, който да показва, че е взето официално решение за разстрела  на императорското семейство“ – каза той. От своя страна, представители на династията Романови не са съгласни с тезата, според която императорското семейство е жертва на криминално проявени лица.

Настоящата заповед за прекратяване на този случай е пета крадено от 30думи по ред. Преди това  се опитаха да го приключат заради смъртта на извършителите на престъплението, въпреки че   президиумът на Върховния съд на Руската федерация призна   смъртта на членовете на кралското семейство за репресия.

Останки от петима членове на императорското семейство и техните служители са открити през юли 1991 г. близо крадено от 30думи до Екатеринбург.  Императорът, съпругата му, децата и близките му – 11 души – са били убити в нощта на 17-ти юли 1918.

На първи  октомври 2008 г. Върховният съд на Руската федерация прие  решение за реабилитацията на Николай II и неговото семейство.

защищено INVITEXT

Add Comment