"Който СРС-та чете, от СРС-та умира"

    Който СРС-та чете, от СРС-та умира. Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов по повод скандала с подслушванията.

    Той вижда намесата на „Държавна сигурност“ в тази ситуация. Държавна сигурност започна да диктува дневния ред и ГЕРБ и Бойко Борисов не са в състояние да противодействат на това“, категоричен е Костов.

    Като пример за разрешаване на подобна ситуация той посочи „Бръмбъргейт“, когато се реагирало с уволнения и отиване на съд.

    Тогава, по думите на Командира, скандалът е бил върнат в дневния ред на политическото ръководство на страната. Бойко Борисов и ГЕРБ не могат да върнат въпроса в ръцете си, категоричен е Иван Костов.
    Припомняме, „Бръмбъргейт“ избухна по вереме управлението на кабинета на Костов, когато тогавашният главен прокурор Филчев откри подслушвателни устройства в апартамента си.

    По думите на синия лидер изключително лош знак е, че премиерът е признал, че е водил този разговор. „Тъмносините“ на национално съвещание ще се допитат до членската си маса дали да се иска оставка на премиера Борисов. Същото щели да направят и от СДС.

    Според Иван Костов премиерът трябва да се освободи от всички, които не са успели да се противопоставя на ДС, а това според него са Цветан Цветанов и Ваньо Танов. От ДСБ са на мнение, че замесените в СРС скандала трябва да бъдат отстранени.

    Далечната цел на „СРСгейт“ според Иван Костов е министър-председателят Борисов да отстъпи пред руските енергийни интереси. В скандала с подслушването са замесени същите хора, които са направили и „Бръмбъргейт“, заяви Костов.

    Според него в СРС-скандала прозира влиянието на Цвятко Цветков и президента Георги Първанов. Това е една здрава ос, през която са минавали скандалите със СРС-та подчерта Костов.

    http://news.ibox.bg/news/id_756053332

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *