2010 г.: Ще забравим ли това порно от най-високо политическо ниво? -обзор

    Ще забравим ли това порно от най-високо политическо ниво, в което не сме в позиция на зрители, а на потърпевши? Списъкът може да бъде удължен до безкрайност, но тези примери са показателни- за феодалното отношение на политиците към хората. Определено е такова. Странно е защо на никой не му прави впечатление?

    „Това да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш“

    „Това да мачкаш Цветанов, е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш“. Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали вътрешният министър Цветанов не дава прибързани оценки на разследвания и за критиките към него от страна на „Синята коалиция“ и бившия главен прокурор Никола Филчев. Той направи изказването си, след като поздрави… »

    Кирил Маричков взе от ръцете на Първанов орден

    Може и да не е за вярване, но авторът на песента „Аз не съм комунист..“ Кирил Маричков , заедно с Валди Тотев, днес взе от ръцете на президента Г. Първанов орден  „Св.Св. Кирил и Методий“. „Ние сме вече 42 години на сцената. Оставили сме над 200 песни зад себе си. Така че можеше… »

    „Звезди“ в пенсия

    Колко и трябва на една звезда? Само малка пенсия и нищо повече! Естрадните изпълнители в България за пореден път доказаха, че в тях няма нищо звездно, а са обикновен продукт на соцарта. Където ако не ти каже партията какво да пеееш, няма да го правиш. Опитвам се от няколко дена да си представя… »

    Цената на (без)отговорността на държавата

    Цената на (без)отговорността на държаватаТе осъдиха България. Съдят я. И ще продължават да я съдят и осъждат. В Международния Арбитражен съд в Париж, в Европейския Съд по Правата на Човека (ЕСПЧ) в Страсбург, в Съда на Европейските общности в Люксембург, в българските съдилища. Те са европейски институции. Те са компании – български и чужди. Те са български… »

    Първанов: „Държавата и тогава и сега е една и съща“…

    сряда, декември 22, 2010

    By observer

    Президентът Първанов, който определено има силна предизборна атака към левия политически спектър  пред БНТ заяви, че не би приел бланкетните тези – готов съм да гледаме име по име. Готов съм да обсъждаме с премиера персонално всеки случай. Нещо повече, готов съм да качим тези папки в интернет. Ако някой е донасял срещу… »

    Стрелбата на Борисов е само надясно

    Стрелбата на Борисов е само надясноПоследните артилерийски залпове на Борисов попаднаха в дясното политическо поле, доколкото го има като политика. Определено водевилът с КГБ-истките досиета на дипломатите, които според Първанов ‘вкарали България в ЕС и НАТО’, има за цел да докара сълзи на умиление в десния електорат и да разбие на пух и прах десните политически субекти. Как… »

    „Работили за благоденствието на родината“

    сряда, декември 15, 2010

    By observer

    В момента България има 114 задгранични представителства. 40% от тях се ръководят от хора, работели в бившите служби. В процентово отношение Държавна сигурност е присъствала в българската дипломация с 47 процента от всичките й висши ръководни кадри. Това е най-високото присъствие на агенти на ДС в държавния апарат от всички извършени до момента… »

    Борисов обяви!:

    „Ето, точно обратното на това, което се чува в новините – ръст на заплатите на хората, които работят в болниците, наплив от добри лекари.“ „Никога досега в историята на здравеопазването толкова пари не са давани, колкото ще има за здравеопазване 2011 г. – заедно с европейските програми възлизат някъде на 3.4 млрд. лв…. »

    „Едно момиче си фалшифицирало дипломата за да вземе по-добра работа..“

    „Може би защото моя стандарт за кризи е съвсем друг, това честно казано не ми се вижда голяма история. Едно момиче си фалшифицирало дипломата за да вземе по-добра работа, не ми се вярва да е единственият такъв случай по света. Не съм видяла някой да вземе тая история и да каже ето това… »

    Шест хиляди лева струва един депутат

    Шест хиляди лева струва един депутатСмешна цена за смешни хора. Толкова му е акъла на един народен избраник, хукнал да получава подарък  под формата на скъп телефон. Идеята за капана за лакоми депутати е на журналисти от Би Ти Ви и седмичника „168 часа“. Журналистите, организирали експеримента, се представили за  вносители на луксозни мобилни телефони. Те изпратили покани… »

    Да плащаш „такса електромер“ и да не ти се увеличава сметката.

    вторник, ноември 30, 2010

    By observer

    Елементарната аритметика показва, че ако платиш още един лев върху сметка от десет лева, означава, че си дал общо 11 лева. Но според ДКЕВР няма такова нещо! „С въвеждането на такса „електромер“ няма да се повиши сметката за ток на редовните потребители на електроенергия, съобщи пред журналисти председателят на Държавната комисия за енергийно… »

    Дневник:“Съдебната власт ще се награди за цялостен принос“

    понеделник, ноември 29, 2010

    By observer

    Страхотно заглавие на „Дневник“ изважда стремленията на съдебната система да свърже двата края в тежки времена на криза. Така както депутатите ще се понаградят с почти месец отпуск по Коледа, но няма да дадат на учители и ученици няколко дена само повече почивка, и то полагаща им се, заради по-дългата учебна година, така… »

    Народ за продан

    Такса „мощност“ ще бъде въведена най-рано от 1 юли следващата година, като всяко от електроразпределителни дружества ЧЕЗ, EVN и E.ON ще определи сумата, която потребителите ще плащат. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, цитиран от БНР. Б.ред. Иначе казано, държавата ще даде право и възможност на… »

    Закони и членове се размахват в НС

    Закони и членове се размахват в НС„Не ви ли омръзна три дни да говорите глупости? Толкова ли не намерихте един член, който да ви задоволи и да спрете да говорите?“ Народните избраници определено никак не им е скучно на работното място. Около дебатите по новия Закон за Сметната палата, които продължиха цял ден, репликите между управляващи и опозиция, преминаха… »

    Б. Борисов: Завист за успехите й препъва България

    Премиерът Бойко Борисов обясни в сряда, че България има много „противници“, защото „в условията на финансова и икономическа криза, колкото по-силна, стабилна и с най-ниски данъци в Европа става, толкова по-рязко се откроява от страните, да ги наречем така, като наш аналог, Гърция, Румъния, Португалия, Ирландия“. С враждебни политически настроения и бизнес интереси… »

    В Четвъртата българска държава българите ще са екзотика

    Сле 40 години Четвъртата българска държава ще е  съставена основно от цигани, турци и екзотично българско малцинство, алармираха професори от Центъра за демографска политика. Според техни прогнози, базирани на официалните преброявания на населението досега, през 2050г. циганите у нас ще бъдат 3,5 млн, турците – 1,2 млн, а българите – едва 800 хил…. »

    Сталин: “КАДРЫ РЕШАЮТ ВСЁ

    Финансовият министър Симеон Дянков съобщи, че финансовите министри от ЕС са решили България, заедно с Германия, Холандия и Швеция, да помагат с опита си в осигуряването на фискална дисциплина на Ирландия, чието изпадане в остра криза застрашава финансовата стабилност на цялата еврозона. »

    Кризата на вечния БГ преход

    Ako  стигнете до извода, че  повечето от това, което някога сте искали, никога не  се е случило, а много от това, което ви предстои да  се случи, никога не бихте искали, значи все още живеете в България. »

    Street Of Dreams

    сряда, ноември 17, 2010

    By observer

    Улиците на България днес са по-безопасни отколкото когато и да било през последните 20 години заради работата на Цветан Цветанов и неговия екип. Думи на посланика на САЩ Джеймс Уорлик след среща с вътрешния министър. »

    Държавата на богатите победи бедните

    Държавата на богатите победи беднитеХората, пристроили по една стаичка гризнаха дървото, подадено им от така наречният ДНСК. Полиция, жандармерия, кучета и насилие принудиха дребните собственици да капитулират. Което е нормално, защото са нарушили закона. Но двойният стандарт в държавата лъсна като пълна месечина върху тъмното небе на властта, където черните дупки са повече от звездите във вселената…. »

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *