Posted inБез категория

Стрелбата на Борисов е само надясно

Последните артилерийски залпове на Борисов попаднаха в дясното политическо поле, доколкото го има като политика. Определено водевилът с КГБ-истките досиета на дипломатите, които според Първанов ‘вкарали България в ЕС и НАТО’, има за цел да докара сълзи на умиление в десния електорат и да разбие на пух и прах десните политически субекти.

Как така изведнъж суперпрофесионалистите Божидар   и Павлин трябваше да отстъпят крачка назад и да се изнесат от първа позиция на властта?

Ами много просто- при започналия отлив на доверие към ГЕРБ и управлението като цяло, кризисната ситуция и възходящото обедняване, носещи на властта само неодобрение, няма друг избор- за предстоящите избори трябва да се привлекат избиратели.

Откъде да се вземат? Много ясно- отдясно.

Защото АБВ на Първанов, БСП на Станишев, ДПС на ДОГАН имат възможност,  и го правят, да вдигат рейтинг. В тази връка и като подкрепа на тезата за стрелба вдясно, днес полуживата жълта партия НДСВ пое дъх и проговори- ще се коалираме с всички, без Атака. Да бе! И със Синята коалиция ли искате?  Няма шанс Костов да позволи на М. Димитров подобни смешения, най- малкото поради това, че именно дядо Цар дръпна килимчето на властта изпод краката на сините..и ги обрече на мизерно съществуване в рамките на оцеляването – 3-4 % подкрепа.

Тогава какво? Точно това- секунди преди изборите НДСВ ще се определи накъде да кривне. Или към старата ясла с БСП и ДПС, или към новия месия ГЕРБ. Ако, разбира се, ГЕРБ не се срине дотогава.

Ето защо сега Борсов трескаво търси резерви за победа на изборите и първият му ход беше не особено лош- досиета, ченгета, оставки и ..надясно.

Защото десните тук нямат полезен ход- за 4 години управление не успяха да лустрират никого , не махнаха дипломатите от ДС и не разсекретиха досиетата.

Следващият изстрел на Борисов ще е към разочарованите. За тях също има биберон. Но за това – в друга тема!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *