Posted inБез категория

Немцов, Рижков и Милов подадоха иск против Путин за 1 млн. рубли

Политиците Борис Немцов, Владимир Милов и  Владимир Рижков  в четвъртък са подали в  Саваловския съд на Москва иск срещу министър-председателя Владимир Путин и телевизионния канал «Россия» за защита на честта, достойнството и деловата им репутация.

Повод за иска срещу министър-председателя е неговият отговор в предаването „Разговори с Владимир Путин“ на въпроса на зрителя:

„Какво всъщност искат Немцов, Рижков, Милов и т.н.? “

„Пари и власт, какво те още искат? По тяхно време те вилняха,  в 90-тте  години, завличайки заедно с Березовски  и с тези, които сега са в затвора, много милиарди. Тях ги махнаха от яслата, те сега сами се издържат, а искат да се върнат и да си напълнят джобовете. Но аз мисля, че ако им се позволи  да го направят, те с  отделни милиарди вече няма да се ограничават, те цяла Русия ще разпродадат „, – каза Путин.

„Тези сведения, разпространени от ответника Владимир Путин – се казва в исковата молба – не отговарят на действителността, а също така опетняват честта, достойнството и добро име в бизнеса на ищците.

Моралният ущърб от думите на Путин,  Борис Немцов и  Владимир Милов и  Владимир Рижков са оценили на 1 милион рубли (около 3 300 долара).

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *