Posted inБез категория

Oрганизираната ни престъпност отлага влизането ни в Шенген за неопределено време

Румъния и България няма да може да се присъединят към зоната за свободно движение на ЕС заради опасенията от навлизане на организираната престъпност в Западна Европа, пише Daily Mail.

Франция и Германия настояват Европейската комисия да отложи процеса на влизането в зоната за неопределен период от време поради опасения за  неспособността на тези страни да се справят с корупцията и организираната престъпност и от перспективата за наплив на хиляди нелегални имигранти от страни извън ЕС през Румъния и България.

Вътрешните министри на Германия и Франция смятат, че Европейската комисия трябва да отложи обсъждането дотогава, докато съдилищата и държавните органи на Румъния и България не се справят с престъпността. Въпреки това, румънският президент Траян Бъсеску разкритикува всеки опит да се поставят на Букурещ нови условия, като  нарече това дискриминация, пише вестникът. От своя страна, министърът на вътрешните работи в България, Цветан Цветанов каза, че България не възнамерява да преразглежда плановете си за техническа подготовка за присъединяване към Шенгенската зона.

Източник: Daily Mail

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *