Posted inБез категория

Барозу критикува Плевненлиевите подопечни, той вади екшън "Библия"

След като френският министър по европейските въпроси Лоран Вокие ни обеща още три години в чакалнята за Шенген, днес и Европейската комисия ни зашлеви с критика. Барозу критикува не кого да е, ами „отличника“ на Борисов- Росен Плевненлиев.

Европейската комисия е разкритикувала пътната агенция, както и недостатъчната скорост при изпълнението по секторите „транспорт“ (пътен и железопътен) и „води“. Това става ясно от писмо на председателя й Жозе Барозу, представено от министъра по еврофондовете Томислав Дончев, съобщи БТА.

Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев заяви, че пътната агенция си има екшън-план наречен „Библия“, в който са поставени срокове, които се спазват.

Европейската комисия е готова да предостави директна подкрепа на българските институции, с цел ускоряване качественото изпълнение на проекти и усвояване на европейските фондове като цяло, пише още в писмото. Премиерът Бойко Борисов благодари на Барозу, а Томислав Дончев определи писмото като „най-доброто и най-окуражаващо до момента“. В него се препоръчвало на Румъния да реши проблеми, с които ние вече сме се справили.

Борисов прочете още от писмото: „От изключително голяма полза за България е ангажираността, която демонстрират министрите и заместник-министрите, пряко отговорни за изпълнението на различните оперативни програми, както и назначаването на министър по управление на средствата от ЕС, с което значително се подобри системата за изпълнение и нейната координация и следва да се подчертае, че се очаква да има ключова роля за адресиране, решаване на посочените по-горе проблеми“.

По http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/12/23/1016628_evropeiskata_komisiia_razkritikuva_putnata_agenciia/

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *