Първанов: "Държавата и тогава и сега е една и съща"…

    Президентът Първанов, който определено има силна предизборна атака към левия политически спектър  пред БНТ заяви, че не би приел бланкетните тези – готов съм да гледаме име по име. Готов съм да обсъждаме с премиера персонално всеки случай.

    Нещо повече, готов съм да качим тези папки в интернет. Ако някой е донасял срещу колегите си, ще го изтегля незабавно. Но тези, които са работили за държавния интерес, а държавата и тогава и сега е една и съща не трябва да бъдат съдени по този начин, категоричен е държавният глава.

    По думите му неговият критерий е дали даден човек е бил кадърен, дали се е справял.

    Първанов припомни изявления на Борисов от 2008 година, в които също прави разлика между разузнавачите и доносниците.

    Не приемам онези, които са участвали в обучението на репресивния апарат, да бъдат морални съдници сега, обяви Първанов и изтъкна, че Бойко Борисов е бил преподавател в школата на МВР, където се обучава този апарат.

    Няма място за двойни стандарти. В МВР има 1300-1400 души, които не се закачат, не се дава косъм да падне от главите им, а се атакуват 33 дипломати, които също не са взимали политически решения, а са изпълнявали решенията на институциите.

    На коментар на водещия, че това са директни обвинения към премиера, че е свързан с подготовката на репресивния апарат, Първанов посочи, че не се притеснява от това, което казва.

    Относно оставките на Божидар Димитров и Павлин Димитров президентът изтъкна, че познава малко Павлин Димитров и счита, че е добър професионалист, а Божидар Димитров си отива не толкова заради досието, колкото за няколкото гафове, които направи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *