Путин призова ЕС да се индустриализира

    Русия и ЕС все още са уязвими след края на кризата и се нуждаят от партньорство, но за това Европа трябва да започне да се индустриализира, заявява  министър-председателят на Русия Владимир Путин в своя статия, публикувана в германския вестник „Зюддойче цайтунг».

    «Русия и ЕС  от икономическа гледна точка са доста уязвими. Кризата   ясно показа това. Русия остава силно зависима от суровинната конюнктура. ЕС, жънейки плодовете на години  деиндустриализация, е изправен  пред реална заплаха от отслабване на пазара на индустриални и високотехнологични продукти“,   се казва в статията.

    „Вярвам, че   ние трябва да повдигнем въпроса за създаване на нова вълна на индустриализация на европейския континент. Включително чрез създаването на стратегически съюзи в такива отрасли като корабостроенето, автомобилостроенето, авиационна промишленост, космическите технологии, медицинска и фармацевтична промишленост, ядрената енергия и логистика, „- пише Путин.

    Освен това руският премиер призовава европейските власти заедно да развиват енергетиката и да си сътрудничат в образованието. Статията може да се прочете на сайта на правителството на Русия.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *