Борисов подкрепял АЕЦ "Белене" със сърцето си

    Премиерът Бойко Борисов има  сърце. Нещо повече- както пише „Дневник“ той  подкрепя с цялото си сърце проекта „АЕЦ „Белене“. Изявлението си   е направил в интервю за руската информационна агенция ИТАР ТАСС, публикувано малко след като официално беше съобщено, че очаква руския си колега Владимир Путин в София на 13 ноември.

    „Считам, че строителството на АЕЦ „Белене“ е изключително важно, защото в противен случай до 2020 г. България ще има проблеми с производството на електроенергия. В същото време съседна Турция ще разполага с четири атомни централи“, казва Борисов. Вторият проект, който според министър-председателя е важен за страната, е изграждането на газопровода „Южен поток“.
    Борисов обяснява за ИТАР ТАСС, че поддържа добър диалог с правителството на Владимир Путин по отношение на руските енергийни проекти. Премиерът допълва, че е уверен, че „проектите ще бъдат успешно реализирани с изключение на „Бургас – Александруполис“. Последният проект се очаква според премиера да създаде екологични проблеми.

    Днес стана ясно, че за втори път снощи двамата премиери са обсъждали по телефона съвместните енергийни проекти.

    Темата ще бъде в основата на разговорите и по време на посещението на Владимир Путин в София на 13 ноември. Двамата премиери ще обсъдят енергийните проекти „Белене“ и „Южен поток, както и всички важни теми за двете страни. Избран е неработен ден, за да има време за по-обстойни разговори, обясни Бойко Борисов.

    http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/11/02/986024_putin_idva_borisov_podkrepia_s_cialoto_si_surce_aec/

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *