Мистериозната смърт на служителя на "Газпром"- подробности

    От  „Газпром“ не изключват възможността, че смъртта на високопоставения  сътрудник  Сергей Клюка, който беше намерен с куршум главата,може  да е  убийство. Въпреки това, следователите практически изключват  такава версия.

    Заместник-началникът на финансово-стопанския отдел на газовия гигант Сергей Клюка е намерен мъртъв в нощта на 17 октомври в колата си, която е била в подземния гараж на къщата на запад от Москва.

    В „Газпром“ се смята, че смъртта на нейният служител  е криминално престъпление. „Клюка е млад, той направи успешна кариера, той е уважаван  в  работата си – разказва  източник за Life News. – Няма никакви служебни конфликти, заплахи  не е получавал. В семейството му, доколкото ни е известно, е имало пълно разбиране. “

    Въпреки това, следователите напълно изключват версията за убийство. Дворът на къщата на улица Елнинска,  в което е живял Клюка и подходите,  както и подземния паркинг се наблюдват от видео камери. Всички записи са иззети и се проучват.

    За последен път 36-годишният  зам.-шеф на финансово- икономическия  отдел на „Газпром“ е видян в събота у дома си в пет часа. Той напуска апартамента за да отиде на Курската жп гара   за да посрещне  брат си. Няколко часа по-късно се оказва, че въобще не е стигал до гарата. Приблизително в 10:00 братът на топ мениджъра пристига в апартамента на Сергей и казва на семейството му, че никой не го е посрещнал и той тръгнал сам.

    50-годишната жена на изчезналия топ мениджър Мая Клюка подава  жалба в милицията. Оперативните работници заедно с охраната му започват да го търсят в елитния жилищен комплекс, където е живял Сергей, пише „Комсомолская правда“.

    „Търсиха го и в таванските помещения, навсякъде – казва Генадий от местната охрана, който е бил  дежурен в нощта от събота до неделя на входа на апартаментния комплекс. – Ние и в колата гледахме, но стъклата са тонирани и не видяхме нищо. Затова ние претърсихме къщата. Но след това отново се върнахме при джипа, отново погледнахме, и го намерихме вътре. Опитахме се да разбием стъклата, но това е брониран автомобил! Отварянето е невъзможно. След това взехме чук и започнахме да удряме стъклото. Няколко човека се наложи да разбиват. И когато отворихме прозореца видяхме трупа. „

    Както бе съобщено, органите на реда са влезли в подземния гараж, около два часа през нощта и са намерили Сергей Клюка в неговия  Range Rover   с куршум в главата.  До него е намерен боен пистолет CZ-75. Според съпругата му, оръжието му е било подарък от министър-председателя на Казахстан.

    Според охраната, милиционерите веднага са казали, че това е самоубийство. „У него намериха и предсмъртна бележка- казва  пазачът. – Аз обаче не я четох. Но видях свития му пръст, с който той е натиснал спусъка. „

    От думите на Гендий, който цитира  брата на починалия, Сергей се е самоубил заради големи дългове. „Чух, брат му ми каза, че дължи пари, много. Казват, че той или ги е изгубил, или е задлъжнял към някой. Всъщност психясал е в събота сутринта и напуснал дома си. Оказва се, завинаги.“

    Въпреки това, според съседите, Сергей е бил човек небеден. Имал е  няколко коли- скъпи чуждестранни марки, наел си е личен шофьор. Вярно е, че никога не е демонстрирал пред хората високото си положение, а се е държал учтиво и приятелски.

    В столичната милиция за предсмъртно писмо все още не са потвърдили. Засега самоубийството е една от основните версии за смъртта на сътрудника на „Газпром“.

    Oще по темата >>>>

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *