Медиите ще питат ли Ердоган: Защо се срещате с разследвания от прокуратурата Доган?

    Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган днес идва да наобиколи съседите си. Без съмнение той ще поиска от колегата си Борисов ясна подкрепа за страната си за членство в ЕС. Макар вчера държавният министър и главен преговарящ на Турция с Евросъюза Егемен Багъш да заяви, че преговорите са почти прекъснати.

    По неговите думи преговорният процес е  прекъснат „заради политически интриги, с каквито  не се е сблъсквала нито една от страните кандидатки за членство в ЕС.“

    От 1995 г. Турция успява да започне преговори едва по 13 от общо 33 глави, които са необходими за одобрение , ако една страна иска да стане пълноправен член на ЕС,  а Франция и Германия имат особена позиция и са срещу предоставянето на пълноправно членство на Анкара.

    В тази връзка Ердоган освен среща с Борисов, ще има и още едно мероприятие- среща с лидера на ДПС Ахмед Доган.

    Почти съм готов да се обзаложа, че нито една българска медия „няма да се сети’ да попита турчина поради какви причини се налага да се срещне с Ахмед Доган, който се разследва от прокуратурата за конфликт на интереси заради получване на дребния хонорар като консултант по енергийни въпроси.

    След като в последните 5-6 години нито един европейски политик не се е срещал с Доган по какъвто и да било повод, каква европейска интеграция е подгонила Анкара, след като има регламентирани контакти с такъв човек?

    Ще видим днес…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *