Posted inБез категория

Лужков откри, че руското общество се разпада

Бившият кмет на Москва Юрий Лужков смята, че уволнението му е свързано с предстоящите през 2011 г. и 2012 г. парламентарни и президентски избори в Русия.

„Трябва да има  определен период от време (интервал)   за да се постави в Москва свой човек. Така че той да може да   използва  градската система, да поеме юздите на управлението и да гарантира изборите през  2011-та година, и най-важното, за да гарантира изборите през  2012-година „- казва бившият кмет на Москва в интервю за The New Times.

Той е убеден, че решението за уволнението му не е свързано с конфликтни ситуации в градинарската кооперация Речник, задръстванията по магистралата Ленинград, последиците от горските пожари, както и с бизнеса на съпругата му Елена Батурина.

Лужков възнамерява да възглави обществено движение, което да насърчава изработката на демократичните закони.

Според него, „влизането в политиката означава да се работи усилено за това, че да се появят законите на демократичното общество.“

„Обществото ни днес има недемократични закони – като първо. И второ – нашето обществото днес се разпада, разгражда се   по  всички линии, „- заяви още бившият кмет на Москва.

Лужков не изключи, че движението му може да се формира на базата на руското Движение за демократични реформи, създадено през 1991 година.

По думите му, движението ще се опира на мнението на възрастните граждани и интелектуалците.

Въпреки това, Лужков каза, че е наясно с последиците от своите стъпки, включително и за вероятността от наказателно преследване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *