10 000 чиновници са разстреляни в Китай

Китай отменя смъртното наказание за 13  икономически престъпления- такъв  законопроект вече е представен в парламента. За последните години той не е първият за облекчаване на санкциите в страната. Но дори и след приемането на закона, Китай ще остане световен лидер в броя на смъртните присъди.

крадено от 30думи

Да се попадне в състава на смъртното наказание в Китай може по 68 членове – това е най-дългият списък на планетата. Миналата година там са били екзекутирани повече хора, отколкото в останалата част на света.

Така че съкращаването на смъртните присъди с 20% – е сериозно  решение. Все пак  крадено от 30думи скептиците смятат, че броят на присъдите няма да бъде ограничен значително, защото по тези 13 членове смъртна присъда рядко се дава.

Но като цяло  борбата срещу икономическата престъпност крадено от 30думи в страната се води с голям размах. През последните 10 години са били екзекутирани около 10 000 служители. Последният ярък пример – смъртните присъди на заместник-министъра на обществената сигурност на Китай Джън Шаодун и заместник-кмета на Пекин Лю Чжихуа.

Осъждат на смърт не само чиновници. Преди една година , беше крадено от 30думи осъден на смърт бившия шеф на най-голямата корпорация в Китай Sinopec Чън Тунхайi. След няколко месеца – най-младата в страната милионерка   28-годишната и У Ин. През февруари тази година прокуратурата повдигна обвинение и на милиардера търговец на  електроника Хуан Гуан Юю.

Снимка: АР – В Китай разстрелват без да гледат крадено от 30думи в очите жертвите.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Add Comment