Кошмарна снимка: как талибаните наказват неверни жени

    Редакцията на американското списание Time реши да публикува на корицата на броя си, който ще излезе на 9 август, снимка на афганистанска жена, чието лице е обезобразено от талибаните за прелюбодеяние. Това пише  в своята колона  редакторът Ричард Стенджер.

    Според редактора, материалът, който придружава снимката, разказва как   се променя положението на афганистанските жени от отслабване на режима на талибаните, както и заплахата от повторно засилване на техните позиции.

    Стенджер пише, че дълго време не могъл да реши дали да представи тази снимка на корицата. Според него, преди да вземе окончателно решение, той се консултирал с няколко психолози. В този случай редакторът признава, че снимка на момиче с отрязан нос, може да бъде много шокираща за деца.

    Обяснявайки решението си да публикува този конкретен образ, Стенджер пише: „В крайна сметка, аз помислих, че тази картина отваря прозорец към реалността на това, което се случва (и какво все още може да се случи) по време на войната, която засяга всички нас. Предпочитам да срещна читатели с това,  как талибаните третират жените, отколкото просто да игнорирам този проблем. “

    Стенджер също така пише, че момичето, чиято снимка ще бъде поставена на корицата, е под закрила и скоро ще бъде изпратена в САЩ, където тя ще претърпи пластична операция за възстановяване на носа.

    Колонката на редактора съдържа и серия от снимки, посветени на афганистанските жени, както и кртка версия на статията, която ще бъде публикувана изцяло в броя на 9 август.

    Лента.Ру

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *