Posted inБез категория

Димо Гяуров: Доган не е недосегаем

Възможно е консултантските договори на Ахмед Доган да са начин за узаконяване на някакви средства, заяви председателят на Парламентарната комисията за борба с корупцията Димо Гяуров.

В предаването „Неделя 150” на БНР той поясни, че комисията си е свършила коректно работата по случая с конфликта на интереси на лидера на ДПС по консултантския му договор за „Цанков камък”.

„Възможно е всъщност тези договори да са начин за узаконява на едни средства, които не е моя работа да коментирам какъв произход имат или биха могли да имат. Това е работа на други държавни органи, като прокуратурата и съда по друго производство, което те би следвало да разнищват отделно от нас. И нашият сигнал вече е във Върховния административен съд. Но по време на дебата по преписката за конфликт на интереси, като че ли консолидирахме нагласата си да продължим работата си във връзка с г-н Доган и може би на едно от следващите заседания веднага след ваканцията комисията ще вземе решение да предоставим материалите и да изискаме прокуратурата да започне работа по свой начин, отделно от това, което ние до вчера сме направили”, поясни Димо Гяуров.

По думите му е възможно да се окаже, че ставаме свидетели за първи път на констатирана корупция в 20-годишния преход на България. „Ние сме свидетели на едни абсурдни твърдения през последните години, че едва ли не нашето общество без г-н Доган не може да оцелее, защото той е крепител на един етнически модел. Няма такова нещо.

В България аз твърдя, че няма никакъв етнически проблем, напротив, той е измислен, той е лансиран от представители на ДПС, точно за да обоснове недосегаемостта на Доган. На никой от нас и през ум не му минава по някакъв начин да накърни интересите на етническите турци в България. Тъкмо обратно, в резултат на тази недосегаемост голяма част от българското население и то не от етническите турци се чувстват сегрегирани и се чувстват унизени и обидени. На това трябва да му се сложи край”, коментира още Димо Гяуров.

презДоган не е недосегаем! – Actualno.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *