Ръждивият кинжал и скъсаният плащ на руските разведки

    Ако лицата арестувани в САЩ, са били шпиони, то с работата си те не са се справяли много добре, отбелязва Таймс в редакционна статия.

    „ФБР ги е следяло в продължение на години, но дори и сега те не се обвиняват в шпионаж, а в по-тежките престъпления – пране на пари и липса на регистрация като агенти на чужда държава“ – обяснява вестникът.

    Въпреки това, той се фокусира върху начина на мислене на Русия.

    „В един свят, където отдавна дойде края на Студената война, Русия продължава да прилага подхода на Студената война – пише вестникът, като припомня смъртта на Литвиненко.

    – Ако любовта към разузнавателни дейности на база  незаконни имигранти в духа на Студената война продължава, то това определено е поради Путин.

    “ Тази концепция е скъпа и политически вредна“, според вестника.

    „Трябва да се признае, че не само Русия не е наясно, че Студената война свърши“ – продължава вестникът, като припомня скандала през 2006 г. с шпионската афера в Москва.

    Но желязната завеса вече не съществува, така че ако Медведев и Путин наистина искат да получат информация за Америка, нека просто проведат един обикновен телефонен разговор, се препоръчва в статията.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *