"Фрийдъм хаус": България трябва да пребори престъпността

    България трябва да реши редица проблеми като корупцията и организираната престъпност, се посочва доклада „Страни в преход“ на правозащитната организация „Фрийдъм хаус“ за 2010 година.

    През последните 21 години след падането на комунизма България е предприела редица стъпки за създаването на консолидирана демократична система на управление със стабилен парламент и правителствени структури, активно гражданско общество и свободни медии, предаде Фокус. След 2007 година обаче българското правителство бе подложено на критики, че е забавило реформите.

    Заради няколко скандала бяха замразени плащанията по програми на ЕС. Събитията през 2009 година показаха, че са нужни още усилия, за да се гарантира продължаващ прогрес на българската демокрация. Остават за решаване редица важни въпроси, сред които, реформи в правосъдието, борба с корупцията и организираната престъпност, подобряване на отношението към по-малко привилегированите групи и мерки за възстановяване на публичното доверие и ангажиране на гражданите с политиката, пише в доклада.

    през“Фрийдъм хаус“: България трябва да пребори престъпността – Actualno.com.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *