Борисов атакува доставчиците на ток

    Искаме доставчиците на ток да работят както работят в Германия, заяви премиерът на работен обяд с Германо-българската индустриално-търговска камара.

    Всяка вечер хора се жалват – какво ще стане, ако в Берлин им горят телевизорите и единственият съвет е да си купят нови, допълни министър-председателят, цитиран от БНТ.

    Борисов обяви, че съгласно приватизационните договори електроразпределителните предприятия (ЕРП), само едно от които е германско – E.ON, трябва да са инвестирали десетки, да не кажа стотици милиони. „И сега аз просто чакам да ми ги покажат.

    На такива големи инвестиции те би трябвало да се виждат или ако са под земята, може малко да разкопая, ще ги намеря. Така че надявам се по този начин с нищо да не съм обидил немския бизнес. Моите уважения към всички вас, но българите са ми по-мили„, каза премиерът пред представителите на немския бизнес у нас.

    Борисов предупреди ЕРП-тата да спазват правилата или „да отидат там, където ще ги търпят“.
    До седмица проверките на тези предприятия ще приключат и Борисов обеща лично да се срещне с техните ръководства, за да обсъдят резултатите, посочва News.bg.

    Борисов е категоричен, че ДКЕВР е виновна за недобрия контрол върху ЕРП-тата.

    презБорисов атакува и доставчиците на ток – Днес.dir.bg.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *