Posted inБез категория

Държавната комисия на Полша: Пилотите са виновни за катастрофата със самолета на Качински

Причината за катастрофата с полския президентски самолет Ту-154 край Смоленск, е грешка на екипажа. Това съобщи председателят на полската Държавна комисия за разследване на авиопроизшествия Едмънд Клих.

„Пилотите са игнорирали всички предупреждения за опасностите, които са отчетени от автоматичните системи за безопасност на самолета.

По този начин те са поели  твърде голям риск „- пише ИТАР-ТАСС, като се позовава на полския вестник Rzeczpospolita.

Самолетът с правителствена делегация, водена от президента Лех Качински се разби близо до Смоленск на 10 април, когато полското ръководство трябваше да участва в траурните церемонии в Катин.

На 19 май структурите за вътрешен одит разкриха информация, която стана достъпна за специалистите след разшифроването на данните, съхранявани на борда на самолета от черните кутии.

Според тях всички системи – включително и системата за уведомяване за загуба на височина, са работили до момента на разпадането на самолета. Екипажът също така е бил наясно с зключително неблагоприятните метеорологични условия на летището в Смоленск. Но самолетът е летял твърде ниско и не е реагирала на предупрежденията от земята.

Източник : http://news.mail.ru/incident/3871694/?lang=ru

Цялата и най-пълна история на катастрофата можете да видите тук: Хронология на катастрофата, при която загина полският президент Лех Качински

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *